Omdat je niet langer gegijzeld wilt worden door je pijn en klachten 2

Ik hoef jou niet te vertellen hoe jij je leven aanpast aan je klachten. Onzichtbaar voor de buitenwereld stuur jij je leven, je afspraken, je werk en je sociale activiteiten zo dat je er het minste last van hebt. Dáár ben je een kei in geworden. Je moest wel. Maar het kost je steeds meer moeite, dat masker op te houden. Herken je dat? En de wereld wordt er ook niet leuker van. Vaak zijn het de geijkte klachten. Rugpijn, migraine, prikkelbare darmsyndroom. Klachten waarvan iedereen zegt: “oja, dat heb ik ook heel vaak….”.

Als je eerlijk bent, weet je ook dat het een relatie heeft met stress. Dan speelt het op. Het is alleen niet dé oorzaak. Het zit niet tussen je oren. Niet meer. En hoe langer het duurt, des te meer jouw woede groeit, je frustratie, je boosheid op jezelf en je lijf en de angst dat het nóg erger wordt. Je wílt het zo graag anders. Je vindt het inmiddels ook zó oneerlijk… waarom overkomt jou dit allemaal?

Je negeert wat je lichaam allemaal probeert duidelijk te maken.

Omdat je dat lichaam zat bent. En jezelf ook. Je vindt dat je altijd faalt, dat je je niet zo moet aanstellen en dat het vanzelf wel overgaat…. Of je houdt jezelf voor dat je nog ‘even de tanden op elkaar moet zetten’ of dat het bijna vakantie is.

Het grote gevaar is dat je opgeeft…

Jouw klachten en jouw strijd ertegen hebben je zo murw gemaakt dat je nu het volgende risico nadert. En dat is: opgeven. Omdat je álles al hebt geprobeerd. En omdat niks hielp, althans niet blijvend. 
Én omdat je misschien nog nooit te horen hebt gekregen dat je wellicht kampt met het MindBody syndroom (MBS). Een systeem dat door je brein aangestuurd wordt waarbij stress en onderdrukte emoties worden omgezet naar lichamelijke en soms zelfs mentale klachten.
Laat dit MindBody syndroom systeem nou juist uitstekend te behandelen zijn. Omdat de klachten via het brein aangewakkerd worden, kan je met behulp van datzelfde brein de ellende ook weer opheffen. Klinkt wazig? Niks is minder waar. 

 

Ontdek de transformatieve kracht van Individuele MindBody Restore® Therapie (MBRT)
en doorbreek de keten van chronische pijn en mentale klachten. Deze begeleiding is gericht op het herprogrammeren van de manier waarop je hersenen pijn en stress verwerken, door middel van krachtige mind-body-technieken. Leer de essentiële neurowetenschap achter chronische pijn kennen, samen met effectieve methoden voor stress- en pijnvermindering, zelfzorg, stressmanagement, mindfulness en meditatie. Ontwikkel vaardigheden om op een effectieve manier met stress en emoties te gaan, waardoor je afscheid neemt van de bron van je pijn en mentale uitdagingen. Transformeer je welzijn en herwin controle over een leven zonder chronische pijn en lichamelijke klachten met individuele MBRT.

 

‘Je denkt nu natuurlijk dat jij die éne uitzondering bent waarbij dat hele MindBody-gedoe níet gaat werken’

Dat snap ik. Want die mannen en vrouwen zie ik in de praktijk.

Het zijn die mensen die van de buitenkant zo krachtig en realistisch lijken. Die een enorme drive hebben, creatief en optimistisch zijn. Intern voelt het alsof jij altijd op het randje loopt, maar dat is niet te zien. Je wordt zelfs bewonderd om al die krachtige eigenschappen en je doorzettingsvermogen, maar ze moesten eens weten.

Sterker nog….

Echte MBS-ers zijn over het algemeen heel fijne mensen, ze lopen alleen zichzelf voorbij en het gekke is: dát zullen ze eerst ten stelligste ontkennen. Ze hebben (of hadden) het juist eindelijk op de rit. Ze hebben al die ellende achter zich gelaten. Ze zijn juist geen type voor een burn-out.

Oké... maar er is wel iets aan de hand. En dat zit ook diep. Het is niet één oorzaak, maar een uitgesmeerde lijst van kleine triggers die elkaar versterken omdat je lichaam ooit vond dat dat veiliger voor je was. Opladen bij een vriend of vriendin met een kopje thee en wat tranen helpen jou niet definitief van dat probleem af. Ik heb óók die thee en tissues, maar ik stel je wel andere vragen. Dat helpt wel.

Interesse? Ik leg het je uit

Want dit doe je niet in een opwelling.


Dit kan ik je bieden

In de MindBody therapie laat ik je zien:

 • Wat jij hebt gemist aan signalen.
 • Wat jouw lichaam doet om je af te leiden.
 • Hoe oude patronen jouw klachten steeds weer laat opspelen.

Als je dit weet dan begrijp je de oplossing:

Jouw toekomstig resultaat ligt in het aanpakken van de oorzaak; de manier waarop je brein omgaat met stress.
En dat is heel goed nieuws want dat kan je leren!! Althans, dat kan ík je leren.

Je moet het wel zelf doen

Het is niet zo dat er dan een kwartje valt en dat het klaar is. Je moet er ook voor oefenen. En je moet bereid zijn om het werk te verzetten dat daarvoor nodig is, ook als daar perioden tussen zitten waarbij je bijvoorbeeld 3 x per dag een kwartier tijd moet maken, dan moet je kunnen doorzetten. Daarvoor is het handig dat je wel gelóoft in dit concept. Wil je meer weten over het Syndrome zelf, daar heb ik deze pagina voor.

MindBody Restore® therapie

 

De therapie start eenvoudig:

 • Alles gaat Online d.m.v. videocalls plus de Online Trainingsmodule en is super eenvoudig op te starten.
 • Je meldt je aan na een telefonische kennismaking.
 • We maken een afspraak voor de Intake + de eerste 1:1 sessie.
 • Zodra je de eerste factuur hebt betaald ontvang je de inlogcode voor de Online Trainingsmodule. Je kan je gelijk al van start gaan met de eerste 4 lessen. Spijkers met koppen slaan, heerlijk, ik hou ervan. Met als grote winstpunt dat vanaf de eerste behandeling de therapie direct gepersonaliseerd kan worden en sneller zijn vruchten kan afwerpen.
 • Heb je vragen, dan behandelen we die aan het begin van de individuele sessies.

Aan het einde van iedere individuele sessie bekijken we samen wanneer de volgende afspraak is.
Het aantal behandelingen is per persoon verschillend. Veelal ligt dit tussen de 5 en 10 sessies.

 • Na elke sessie krijg je oefeningen mee en bij problemen trek je aan de bel.
 • We doen meestal 2 tot 5 sessies om de 1 à 2 weken, daarna langere tussentijden.
 • We bepalen per keer wat nodig is en of je al alleen verder kunt.

Over jouw privacy

De therapie is 1:1 dus geheel privé, via videobellen. Je kiest dus zelf een plek met privacy en een goede internetverbinding. Ik heb gemerkt dat klanten het heerlijk vinden dat ze er niet voor hoeven reizen en dat je na afloop niet door een wachtkamer hoeft… of in auto of trein met je hoofd vol gedachten. Ikzelf zou het niet anders meer willen!

 


De Online Trainingsmodule

Voor sneller en krachtiger resultaat.
Deze is onlosmakelijk verbonden met de Individuele Sessies.
Het is een geweldige proces versneller die je onafhankelijk van mij als therapeut maakt. Je volgt deze module in je eigen tempo en is 24/7 voor jou beschikbaar. Met deze training ga je zelfstandig aan de slag. Mochten er vragen op komen, dan worden deze beantwoordt aan het begin van de 1:1 therapeutische sessies.

Deze uitgebreide lessen bestaan uit videocolleges en lezingen, theorie, documentatie, oefeningen, werkbladen, optimalisatie van oefeningen met tips & tricks, downloads, zelfmonitoringssystemen, meditaties, heldere instructies. De lessen zijn op de praktijk gericht en geven je concrete handvatten over hoe om te gaan met je klachten. Geven je aanknopingspunten over waarom je klachten hebt. En, het allerbelangrijkste; hoe je definitief van je klachten afkomt.

Die lessen stimuleren en motiveren je extra en geven de onontbeerlijke achtergrond informatie en heldere inzichten om te herstellen van het MindBody syndroom. Deze lessen hebben hun eigen dynamiek, pakken andere issues aan en geven daardoor ook haar eigen resultaten.

De specifieke en exclusieve combinatie van de Online Trainingsmodule en de 1:1 sessies vormen tezamen een bijzonder efficiënt geheel.

Wat kost het?

 • De eerst factuur zal bestaan uit de Intake á € 49,- en de Online Trainingsmodule á € 395,-
 • De individuele behandelsessies (die via videocalls plaatsvinden) kosten € 85,- per uur en duren max. 1,5 uur. Per sessie ontvang je een factuur.

Enjoy the Ride!

Just train the Mind, and the Body will follow