Over mij Carry van Veen 

Ik geloof

dat lichaam en geest niet los te koppelen zijn. Dat het gros van onze fysieke terugkerende klachten door je hoofd veroorzaakt wordt. En dat we niet door hebben hoe we als maatschappij steeds meer ons zelf voorbij hollen, omdat we zo geloven dat ons leven maakbaar is, dat het allemaal mooi & leuk & duur & fantastisch moet zijn. Die intense leegheid, of moeheid, of boosheid drukken we de kop in, het past eenvoudigweg niet in het plaatje.

Ik vind

het feit dat die connectie er wel is, en dat het bewezen en onderzocht is, is juist een enorme kans. Dat we nu eindelijk de inzichten en de tools hebben om het zelf aan te pakken, dáár waar de verandering plaats moet vinden. Dat je daar geen dokter bij nodig hebt… sterker nog, dat je aan het eind van het traject ook mij niet meer nodig hebt. Geweldig!

Ik zie

het MindBody systeem als geweldige aanvulling op de reguliere zorg. Een ontlasting ook van die zorg… omdat het juist de chronische klachten aanpakt. Je lichaam probeert je iets duidelijk te maken. Zolang jij niet doorhebt wát precies, pas jij je gedrag (denken is ook gedrag) niet aan en blijven de klachten terugkomen, soms zelf al voordat  je stopt met zalfjes, poedertjes en therapieën.

Ik voorspel

dat als je je emoties toelaat, jij de setting creëert waarin je die situatie kunt oplossen. Je gebruikt je fysieke lichaam niet meer als doofpot waarin de druk steeds verder oploopt. Er komen geen lijken uit de kast in de vorm van pijn, ontstekingen, uitslag of jeuk. Al die symptomen zijn uitingen dat je lichaam, zonder dat jij het merkt, processen in gang zet… maar als je diep genoeg duikt, kun je de trigger wegnemen en herhaling voorkomen. Daarom vind ik dit zo’n mooie:

‘Just train the mind and the body will follow’

-author unknow-

Carry in het kort

  • Opgeleid als verpleegkundige, interieur ontwerper en energetisch therapeut met een schat aan ervaring. Zeker als het gaat om therapeutische zaken als persoonlijke ontwikkeling, hypnose, regressie, NLP en natuurlijk het MindBody syndroom. 
  • Al jaren onderneemster met eigen praktijk, gericht op wetenschappelijk onderbouwde behandelingen en therapieën.
  • Ik ben lekker analytisch en tegelijkertijd ook heerlijk creatief
  • Altijd op zoek naar het goede in situaties en mensen, en het stimuleren van een positieve sfeer.
  • Ik hou van diepgang
  • Ik woon in Dronten, ben gescheiden en weer getrouwd
  • Heb twee Hollandse Alpenkinderen, die allebei in Oostenrijk vertoeven en daar mijn perfecte excuus zijn voor vele uren gezamenlijk berg- en sneeuwplezier

“Ik ben sensitief met een royale dosis empathie, 
maar vooral ook rationeel en concreet”

-Carry-

Mijn methode

Mijn werkwijze is geënt op de connectie tussen Mind en Body, ook wel psychofysiologische therapie genoemd. Ik pak mentale en fysieke klachten vanuit de oorzaak aan en die oorzaak zit in je brein. Kort gezegd: je lichaam reageert ergens op, maar jij hebt niet in de gaten waarop. Als we de oorzaak wegnemen door een overtuiging of emotie of blokkade te verwerken, is die trigger er niet meer en kan je lichaam gewoon gezond blijven. Die alarmfase is dan nergens meer voor nodig. Hoe fijn is dat? Als je googelt op Dr. J. Sarno zul je zien dat hij de ontdekker is van deze theorie. Hij noemde het Tension Myositis Syndrome, TMS. En de Amerikaan Dr. H. Shubiner maakte het concreter en onderzocht het verder, onder de allesomvattende naam MindBody Syndrome, MBS. Ik doe dus niet ‘zomaar wat’. Wil je hier echt mee verder: hier heb ik een pagina met meer uitleg.